Slovenščina za tujce

Na našem jezikovnem centru izvajamo tečaj slovenščine na vseh ravneh. Poleg tečajev splošnega jezika nudimo tudi tečaje, ki potekajo kot priprava na opravljanje izpita iz slovenskega jezika.
Za tečaj na osnovni ravni se odločajo predvsem posamezniki, ki želijo pridobiti slovensko državljanstvo oziroma tisti, ki želijo pridobiti jezikovne kompetence za nemoteno življenje in delo v Sloveniji.

Tečaji slovenščine potekajo po programu Slovenska beseda v živo. Na koncu vsake stopnje prejmejo tečajniki potrdilo Jezikovnega centra Nista o znanju jeziku. Na zahtevo organiziramo tudi tečaje poslovne slovenščine in tečaje s specializirano vsebino – program po meri naročnika.

Izberite Nistin tečaj slovenščine:

IZPITI IZ ZNANJA SLOVENŠČINE:

  • Tečaj kot priprava na opravljanje izpita iz znanja slovenščine kot drugega/ tujega jezika: na osnovn ravni, višji ravni in ravni odličnosti

*Skupinske tečaje izvajamo ob zadostnem številu prijavljenih kandidatov. V nasprotnem primeru vam omogočamo izvajanje tečaja v individualni obliki, v paru ali trojčku.

Za opravljanje izpita na ravni odličnosti – C1, se odločijo predvsem posamezniki, ki potrebujejo uradni dokument o znanju jezika za opravljanje svojega poklica ali potrebe študija. Svetujemo, da se predhodno pozanimate o tem, katero raven jezika pričakujejo od vas.

Vsi izpiti za pridobitev potrdila o znanju slovenščine se izvajajo v Ljubljani na Centru za slovenščino kot drugi in tuji jezik.

Video o tečaju slovenščine v Kopru

Ekipa Jezikovnega centra Nista smo posneli tudi krajši promocijski video namenjen predvsem tujim tečajnikom, ki bi se želeli naučiti slovenščine na slovenski obali. Za ogled videa, kliknite na spodnjo sliko:

Učenje slovenščine je lahko zabavno in enostavno, še posebej, če se ga učite na Jezikovnem centru Nista. Poudarka pa ne damo samo na usvajanju jezika, ampak na spoznavanju celotne slovenske kulture.

Tečaja se lahko udeležite na našem centru v Kopru ali preko pa se z našimi učitelji preko spleta povežete.

Z vstopom Slovenije v Evropsko unijo je postala slovenščina bolj prepoznavna med članicami Evropske unije, hkrati pa tudi bolj atraktiven jezik za sosednje države. S svojo jezikovno posebnostjo – dvojino, pa predstavlja pravi endemit slovanskih jezikov. Slovenščino poučujejo naši učitelji usposobljeni za poučevanje slovenščine za tujce z dolgoletnimi izkušnjami pri podajanju jezika.