Intervju z Majo

internship

Pred kratkim je Maja opravljala prakso na našem Jezikovnem centru. Naredili smo mini intervju, tako, da vi bralci lahko vidite, s čim se ukvarja Jezikovni center Nista.

 

Pozdravljena Maja, a bi se lahko malce predstavila našim bralem.

Ojla, sem Maja in trenutno študiram pedagogiko in prevodoslovje angleščine v Mariboru. Sicer prihajam iz Kopra, tako da na obali zagotovo nisem tuja. Kljub temu, da trenutno študiram le angleščino, si prizadevam, da bi svoje znanje jezikov razširila, kar poskušam uresničiti s ponavljanjem italijanščine, mučnim začetkom nemščine in raziskovanjem ruščine.

 

Pred kratkim si začela pri nas prakso. Kako se ti zdi delati v Jezkovnem centru Nista? Kaj delaš pri nas?

Prva praksa je vsakemu malce zastrašujoča. Veliko »pritiska« je s strani fakultete, da predstaviš svojo univerzo in seveda tudi sebe v najboljši možni luči. Vse zveni in zgleda izredno uradno – na prvi pogled. Vendar ko se praksa vendarle začne, je pravzaprav večina skrbi odveč. S tem se lahko končno osredotočiš na delo, katerega si prišel opravljat in o katerem se želiš še podučiti.

Trenutno opravljam svojo prvo prakso na Jezikovnem centru Nista in vtisi so izredno pozitivni. Sodelujem z zelo prijazno ekipo, ki mi je omogočila delo na področju, ki me izredno zanima – prevajanje. Dodelili so mi projekt prevajanja njihove spletne strani v angleščino in me pri tem tudi skrbno usmerjali in spodbujali. Poleg tega, pa sem dobila še vpogled v vlogo učitelja tujega jezika s sodelovanjem pri uri italijanščine.

 

Katera plat prakse se ti zdi najbolj zanimiva?

Zelo sem vesela, da sem imela priložnost delati na nečem kar me zanima, namreč prve prakse so večinoma … samo da so. S svojo pa sem res pridobila veliko izkušenj in novih spretnosti.
Ko sem se ob prevajanju soočala s kakšnimi zankami, se je o teh začela debata, katera rešitev bi bila najbolj ustrezna. Imela sem možnost diskutirati alternativne rešitve kot enakovreden del ekipe in to me je motiviralo in mi doprineslo veliko poguma za nadaljnje delo in sodelovanje.

 

Zakaj si se odločila delati prakso na Jezikovnem centru Nista?

Ker sem s šolo že sodelovala v preteklosti, sem že vedela, da je vzdušje zelo toplo, s svojim delom na njej, pa sem ga lahko še bolje izkusila.
Poleg tega, je Nista res jezikovni center, ki ima veliko ponudbo dela za nekoga, ki ga jeziki zanimajo na vse možne načine – od učenja jezika, organizacije pouka in poučevanja jezika, do prevajanja in lektoriranja.

 

Vemo, da si pred časom odšla preko Niste na tečaj v tujini, in sicer v Cambridge na Select English. Kakšna se ti je zdela ta izkušnja?

Tečaj v deželi, katere jezika se učiš, je res ena najboljših stvari, ki so mi pripomogle pri usvajanju le-tega. Takrat sem postala zares tekoča v angleškem jeziku.
Select English sem obiskala celo dve poletji zaporedoma, ker mi je bila izkušnja tako zelo všeč. Še danes se rada spominjam tistih poletij in si želim, da bi jih lahko ponovno obiskala.

 

Zakaj bi priporočala prakso na Nisti?

Po izkušnji se mi zdi, da ima Nista zelo sproščeno delovno vzdušje, kar je zelo prijazno za novince kot sem sama. Vsak si prizadeva, da ti delo steče in ti je pripravljen pomagati na vsakem koraku. Vse to pripomore k uspešnem opravljanju svoje naloge in usvojitvi novih izkušenj ter kompetenc.

 

Najlepša hvala za izdan intervju in v imenu Niste se ti zahvaljujemo za odlično delo, ki si ga opravljala pri nas! Želimo ti veliko sreče z izpiti in faksom.

Zakaj izbrati Nisto?

ZELO MAJHNE SKUPINE

od 4 do 6 tečajnikov

POUDAREK NA

KONVERZACIJI
Tečaj poteka izključno v učečem se jeziku

ODLIČNI PROFESORJI

Native speakerji

DOSTOPNA LOKACIJA

z brezplačnim parkiriščem pred šolo

98 %

USPEŠNOST TEČAJNIKOV

Imate vprašanje! Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali, ter skupaj z vami našli najboljšo rešitev za vas!
POKLIČITE NAS na 041 449 090 ali nam PIŠITE na school@nista.si

Naši partnerji