O centru NISTA

NAŠA ZGODBA

Kako se je vse začelo… 

nista o nas o centru nista 02

Leta 1991 se je porodila ideja o angleških jezikovnih igralnicah. Alenka, naša ustanoviteljica, je pripravila načrt, po lokalnih šolah razdelila letake in nestrpno čakala na odziv. Ker se je čez noč prijavilo več kot 800 otrok, smo se odločili odpreti jezikovno šolo.

Jezikovna šola, ki se je sprva predstavljala z imenom Zajček Ricky, je v začetku organizirala angleške in italijanske jezikovne igralnice na osnovnih šolah, kasneje pa se je pouk nadaljeval tudi v lastnih prostorih v centru Kopra.

Novi programi, novi načrti alenkarajcic

Ko smo tečaje za otroke dodobra razvili, smo šli korak naprej in pričeli s prvimi tečaji za odrasle na podjetjih.

Nistina ekipa se je tako razširila in poleg naših učiteljev in učiteljic smo sprejeli še učitelje iz tujine – rojene govorce, native speakerje.

Vsako leto nam je zaupalo vedno več lokalnih podjetij. Dobra beseda je segala tudi na Kras in glede na visoko število povpraševanj, smo  sprejeli nov izziv in k angleščini in italijanščini dodali še tečaje francoščine, nemščine, španščine, portugalščine, ruščine, grščine, hrvaščine, srbščine, makedonščine, madžarščine, arabščine, japonščine, kitajščine in slovenščine za tujce.

Nova podoba 

nista nov logo novi ozadje5000

Poslovili smo se od Zajčka Rickyja in se z novim imenom »Nista« in novo podobo   preselili v nove prostore v Šalari. Ime Nista je Alenka izbrala na podlagi imen njenih otrok (»Ni« hčerka Nika in »sta« sin Stanko). Jezikovna šola Nista nudi jezikovne tečaje vseh jezikov za otroke in odrasle za vse starosti. Naš najstarejši tečajnik je bil star 80 let, najmlajši pa le leto in pol.

Sodelovanje s šolami iz tujine

K naši ponudbi smo čez leta dodali prevajanje in lektoriranje, posredovanje jezikovnih tečajev v tujini, ter študij in šolanje na prestižnih šolah v tujini.

Znanje in metode redno izboljšujemo z izobraževanjem na različnih delavnicah doma in v tujini. Vsakoletno obiščemo izobraževalne sejme v tujini, kjer se srečujemo in družimo z učitelji in vodji  jezikovnih šol.

Posredujemo jezikovne programe jezikovnih šol v tujini, ki smo jih tudi obiskali in se prepričali o njihovi kvaliteti. Našo ponudbo šol redno ažuriramo.

 

Nista danes 

stanko

Nista se je po tridesetih letih delovanja odločila, da bo ponovno spremenila izgled. Osvežili smo Nistine barve, spremenili logo in posledično tudi učilnice, v katerih se bodo tečajniki  počutili bolj domače.Trudimo se, da kvaliteto naših tečajev dvignemo na najvišji možni nivo, za kar nam tudi povedo reference naših tečajnikov. Skrbno izbiramo programe za tečaje, izobražujemo učitelje in posodabljamo pripomočke, s katerimi naredimo tečaj zanimiv in uspešen. Za našo uspešnost pa pripomore tudi dejstvo, da je Nista  družinsko podjetje. Znanje in modrosti ustanoviteljice Alenke, se prenašajo na sina Stanka, ki uspešno upravlja Nisto že nekaj let. Naše sanje so, da se bodo zdajšni  generaciji v prihodnosti pridružile še nove in da se bo Nista kot družinsko podjetje še dolgo razvijala.

Radi bi se zahvalili vsem našim tečajnikom, učiteljem, prevajalcem, zunanjim sodelavcem in vsem, ki ste nam pomagali spisati tako dolgo in bogato zgodbo.

Zakaj izbrati Nisto?

ZELO MAJHNE SKUPINE

od 4 do 6 tečajnikov

POUDAREK NA

KONVERZACIJI
Tečaj poteka izključno v učečem se jeziku

ODLIČNI PROFESORJI

Native speakerji

DOSTOPNA LOKACIJA

z brezplačnim parkiriščem pred šolo

98 %

USPEŠNOST TEČAJNIKOV

Imate vprašanje! Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali, ter skupaj z vami našli najboljšo rešitev za vas!
POKLIČITE NAS na 041 449 090 ali nam PIŠITE na school@nista.si

Naši partnerji