Pogosta vprašanja

 • ker smo bili prva privatna jezikovna šola na Obali in Krasu, delujemo od 1991. leta,
 • ker imamo več kot 30-letno tradicijo in izkušnje,
 • ker garantiramo usvojitev znanja jezika,
 • ker zagotavljamo široko paleto tečajev,
 • ker vsi naši programi temeljijo na konverzaciji,
 • ker naše tečaje vodijo tuji govorci jezika – naravni govorci in naši izredno kvalitetni in izkušeni učitelji,
 • ker sprotno preverjamo znanje, tečajniki pridobijo opisno poročilo ob koncu vsakega termina, ob zaključku stopnje pa prejmejo certifikat,
 • ker vsi naši tečaji vodijo k pridobitvi mednarodnih certifikatov,
 • ker so naši programi prilagojeni Evropskim standardom,
 • ker poteka izobraževanje v novih, moderno opremljenih prostorih v predmestju Kopra (poslovni center v Šalari), na mirni lokaciji,
 • ker je parkirišče tik ob vhodu v šolo in ob urah tečajev vedno prazno,
 • ker delamo po programih in standardih priznanih v EU, naši tečajniki lahko nadaljujejo šolanje na najboljših jezikovnih šolah v tujini,
 • ker posredujemo tečaje tujih jezikov na šolah v Evropi in po svetu,
 • ker vem pomagamo pri izbiri srednje šole v tujini,
 • ker skrbno preverjamo tečajnikov napredek med učenjem jezika na Nisti in tudi kasneje. 

Pri nas se tujega jezika naučimo tako, kot se učijo otroci maternega jezika. Vsi tečaji temeljijo na konverzacij, ure so namenjene bogatenju besednega zaklada, kar pa ne pomeni da zanemarjamo znanje slovnice. Poudarjamo trajnostno učenje jezika – ne kampanjsko, ne na hitro, ampak redno in vztrajno. Naši tečaji potekajo izključno samo v jeziku katerega se učimo. 

Nistini učitelji so usposobljeni z večletnimi izkušnjami pri poučevanju tujih jezikov in so zelo motivirani pri svojem delu. Prakticiramo dva učitelja v enem tečaju, pri čemer se je pokazalo za zelo uspešno. Tuji učitelji – naravni govorci pa še pripomorejo k visokemu nivoju naših tečajev.

Naše skupinske tečaje na Nisti se lahko vpišete celo leto, s tečajem lahko pričnete vsak ponedeljek. Lahko opravite naš uvrstitveni test, ki je na naši spletni strani in se naročite na svetovalni razgovor. Vse to z namenom, da vas uvrstimo v primerno skupino. Trudimo se, da so naše skupine čim bolj homogene, kar pomeni, da imajo vsi tečajniki enako predznanje jezika. Termine pričetka naših tečajev, si lahko ogledate tukaj: _____________. 

Naši tečaji večinoma potekajo dvakrat tedensko po 2 šolski uri. Enkrat tedensko po 4 šolske ure ali pa drugače po dogovoru z vami. Nudimo tudi intenzivne tečaje, kar pomeni večkrat na teden ali vsaki dan. Dolžina tečajev je 44 ali 66 ali 88 ur, odvisno od jezika, ki ga izberete. Kot že rečeno, se lahko v vsako skupino pridružite vsak ponedeljek in priporočljivo je, da s to skupino nadaljujete do pridobitve certifikata. 

Vsi naši tečaji tujih jezikov so razdeljeni na stopnje znanja po Skupnem evropskem jezikovnem okviru, od začetne stopnje A1 do stopnje odličnosti C2. Stopnje pa so razdeljene na II ali III termine, odvisno od vrste jezika. En termin, 44 urni tečaj traja dva meseca in pol do tri mesece.

Na Nisti smo še posebej pozorni, da izberemo trenutno najboljšo, aktualno, svetovno priznano literaturo. Pri urah tujega jezika uporabljamo učbenik, delovni zvezek in dodatni material, ki ga učitelj skrbno pripravi za vsako uro posebej. Poleg tega imamo na voljo interaktivne table, kjer črpamo raznorazne vaje za utrjevanje besedišča in slovnice. 

Nista Assistant je desna roka našim učiteljem in tečajnikom. Smo edini v Sloveniji in tudi preko meje, ki uporabljamo tovrstni program. To je program, ki je v pomoč pri učenju jezika, z njim lahko spremljate potek tečaja, pregledujete urnik, berete novice, si prenesete gradivo, pišete konstruktivne komentarje in pošiljate sporočila učiteljem.

Pri Nistinih tečajih uporabljamo literaturo in dodatni material. Učno gradivo – učbenik in delovni zvezek, je potrebno plačati posebej, dodatno gradivo pa je brezplačno. Poleg tega je brezplačno tudi preverjanje znanje – uvrstitveni test jezika, opisno spričevalo ob koncu vsakega termina, izpit po končani stopnji jezika ter certifikat.

Podjetja, ki so vključena v naš jezikovni tečaj plačajo v enem znesku. Fizične osebe imajo možnost plačevati račun v celoti ali pa v obrokih, ki so odvisno od dolžine tečaja. Možni so 2-3 obroki. Plačilo akontacije je možno le izvesti preko naše spletne strani_________ ali pa preko predračuna. Ostalo ceno denarja pa se jo lahko poravna preko računa, ki vam ga pošljemo. 

V Nistine skupine se tečajniki lahko priključijo vsak teden. V primeru, ko se tečajnik kasneje priključi tečaju, zanj velja naslednje:

 • če se priključi na 2., 3. ali 4. uri/lekciji, je tečajnik dolžan poravnati celotno tečajnino (učitelji poskrbijo, da se tečajnik nemoteno vključi na tečaj),
 • če se priključi na 5., 6. ali 7. uri/lekciji, je tečajnik dolžan poravnati celotno tečajnino in je upravičen do ene brezplačne individualne ure/lekcije, kjer tečajnik predela snov nerealiziranih ur/lekcij,
 • če se priključi od 8. ure/lekcije dalje, tečajniku od celotne tečajnine odštejemo nerealizirane ure.

Najdete nas v Kopru, v Šalari, na Šmarski cesti 5/d, kjer delujemo v lastnih, prijetnih, sodobno opremljenih in klimatiziranih prostorih z brezplačnim parkiriščem tik pred šolo. Šola se nahaja v poslovno trgovskem centru, kjer si lahko privoščite tudi kavico in sendvič med odmori. Oddaljeni smo samo 5min od glavne avtobusne in železniške postaje Koper. Do centra mesta je samo 20min hoje. 

 

Lahko nas pokličete ali obiščete v sprejemni pisarni našega centra vsak dan od ponedeljka do petka, med 9. in 17. uro.

Vaše želje in potrebe pa nam lahko sporočite tudi po elektronski pošti – school@nista.si. Z veseljem se vam bomo posvetili in se potrudili, da ugodimo vašim zahtevam in tako naredimo naše sodelovanje prijetno in predvsem uspešno.

Ker je snov vedno več in zaradi tega je lahko vedno bolj težko slediti, lahko kupite dve do tri individualne ure. Pri teh boste z učiteljem predelovali snov, ki vam povzroča težave.

Pokličite 05/62-50-400 oz. 041/44-90-90 ali nam pišite na school@nista.si. Napišite nam čim več informacij o tem, koliko let, kje in kdaj ter po kateri literaturi … ste se učili jezika. Lahko nas tudi obiščete na našem centru (glej urnik dela) oz. se predhodno najavite za svetovalni razgovor. Vse bo veliko hitreje potekalo, če boste na naši spletni strani www.nista.si, pod rubriko »testi« rešili uvrstitveni test iz izbranega jezika. Glede na doseženi rezultat in po opravljenem svetovalnem razgovoru vam bomo poslali ponudbo z informacijami o tem, kateri tečaj je za vas najprimernejši. Po svetovalnem razgovoru vam bomo določili najhitrejšo in najcenejšo pot za uresničitev vašega cilja. Nadaljevali boste z učenjem jezika tam, kjer se začenja vaše neznanje. Z učenjem jezika boste tako nadaljevali tam, kjer se začenja vaše neznanje.

Testi →

Stopnja, ki vam jo določimo, je vsekakor najbolj odvisna od rezultata uvrstitvenega testa, od tega kdaj ste se nazadnje učili jezika, koliko uporabljate jezik v vsakdanjem življenju in kako hitro želite doseči želeni cilj. V primeru, da bomo v dilemi, vas bomo povabili, da rešite še ustni in slušni del testa.

Naši tečaji so terminski, to pomeni, da se izvajajo dva ali trije termini. Ob zaključku vsakega termina tečaja preverimo znanje s testom. Test je uspešno opravljen, če tečajnik doseže več kot 61 %. V nasprotnem primeru predlagamo nekaj individualnih ur, da lahko tečajnik nemoteno nadaljuje v višji termin. Po zaključenem zadnjem II. ali III. terminu pa tečajniki pišejo končni test. Certifikat o doseženi stopnji po evropski lestvici jezikov pridobijo le tisti tečajniki, ki so dosegli vsaj 75 %.

To je srednja stopnja – Pre-intermediate, oz. A2 po evropski lestvici. Ker so naši tečaji razdeljeni na tri termine:

EN-A1 I. termin obsega 44 ur in ob koncu prejmete spričevalo z opisno oceno +

EN-A1 II. termin, obsega 44 ur in ob koncu prejmete spričevalo z opisno oceno +

EN-A1 III. termin, obsega 44 ur in ob koncu prejmete certifikat o dokončani A2 stopnji.

Po končanem EN-A1 III. termin lahko nadaljujete v višjo stopnjo EB1 I. termin.

Podoben sistem velja tudi za vse ostale jezike. Glej stopnje jezikov →

Zakaj izbrati Nisto?

ZELO MAJHNE SKUPINE

od 4 do 6 tečajnikov

POUDAREK NA

KONVERZACIJI
Tečaj poteka izključno v učečem se jeziku

ODLIČNI PROFESORJI

Native speakerji

DOSTOPNA LOKACIJA

z brezplačnim parkiriščem pred šolo

98 %

USPEŠNOST TEČAJNIKOV

Imate vprašanje! Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali, ter skupaj z vami našli najboljšo rešitev za vas!
POKLIČITE NAS na 041 449 090 ali nam PIŠITE na school@nista.si

Naši partnerji